X

Un LIKE contează mult pentru noi

Gigi Becali anunţă că ar vrea să-l transfere Andrei Cristea, de la Iași: 'Dar nu îl vor colaboratorii'


La o zi după ce FCSB a remizat cu Dinamo, 3-3 pe Arena Naţională, Gigi Becali a dezvăluit că nu a oprit căutările pentru linia ofensivă a vicecampioanei.


În condiţiile în care tratativele cu Cristian Lopez (27 de ani) nu au picat definitiv, finanţatorul roş-albaştrilor a anunţat, cu o săptămână înaintea meciului cu CSM Poli Iaşi, că-l doreşte pe Andrei Cristea (34 de ani), cel mai important om al moldovenilor.


„Cristian Lopez nu a refuzat încă, dar a zis că are şi oferte mai mare. Ce e cert e că noi trebuie să luăm un atacant. Aseară, după meci, mă gândeam la un atacant. La 2 dimineaţă stăteam şi mă gândem la atacant. Eu nu vreau un atacant de mare clasă, că ar costa milioane. Îmi place foarte mult de Gnohere, dar îmi trebuie rezervă, care poate să-l înlocuiască şi să joace 10-15 minute”, a început discursul lui Becali, la Pro X. Apoi, omul de afaceri a vorbit despre Andrei Cristea, vârful care a mai jucat în roşu şi albastru deceniul trecut şi pe care îl doreşte şi CS U Craiova: „Eu l-aş vrea pe Andrei Cristea, de la Iaşi. Dar nu îl vor colaboratorii. Am vorbit cu o persoană cu care mă consult, un dinamovist, şi mi-a zis: ‘Gigi, ţie îţi trebuie Cristea. Şi atacantul de la Sibiu e bun (n.red – Ştefan Blănaru, vârful de la AFC Hermannstadt)’. MM Stoica mi-a zis: «Gigi, tu ai o strategie, să faci bani! Căutam un atacant pe care să-l vinzi». Îl las pe MM să aducă. Dacă nu aduce, aduc eu unul din Liga 1”, a mai punctat Gigi Becali, potrivit Mediafax.


Autor a 14 goluri în 79 de meciuri jucate pentru clubul lui Becali, Andrei Cristea a rămas în memoria microbiştilor români prin dubla din poarta Valenciei, în 2005, într-un meci în care a ajuns în echipă la cererea patronului. După partidă, Becali i-a zugrăvit un portret aparte, a anunţat că nu-l vinde decât pe 20 de milioane de euro, dar evoluţiile băcăuanului nu au mai fost aceleaşi şi visul lui Becali s-a spulberat înainte să prindă contur.


400.0000 de euro e cota de piaţă a lui Andrei Cristea, care joacă la CSM Poli Iaşi din iarna lui 2016 şi mai are contract cu trupa lui Flavius Stoican până în 2020.


FCSB – Poli Iaşi se joacă pe 5 august, de la ora 21:00, pe Arena Naţională. Înaintea meciului, ambele echipe au doar două puncte, iar partida are loc la puţin timp de la momentul în care ieşenii învingeau FCSB (1-0 la Iaşi, gol Andrei Cristea) şi trimiteau, practic, titlul în Gruia.

No comments