X

Un LIKE contează mult pentru noi

FOTO. Revoltător. Gest de Sfidare fără precedent al Ungariei față de România. Ce i se cere lui Klaus Iohannis

Revoltător. Gest de Sfidare fără precedent al Ungariei față de România. Ce i se cere lui Klaus Iohannis


Revoltător. Gest de Sfidare fără precedent al Ungariei față de România. Ce i se cere lui Klaus Iohannis


Preşedintele organizaţiei Consiliul pentru Demnitate Umană (HDC), Zoltan Lomnici, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să graţieze doi etnici maghiari din Transilvania aflaţi în închisoare pentru tentativă de atac cu bombă, transmite marţi MTI.


Este vorba despre Szocs Zoltan şi Beke Istvan Attila, membri ai autointitulatei ‘Mişcări de Tineret 64 de Comitate’ (HVIM) din Transilvania, condamnaţi la câte cinci ani de închisoare după ce au plănuit detonarea o încărcătură explozivă artizanală la parada de Ziua Naţională a României de pe 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.Oficialul maghiar susţine că sentinţa primită este „extrem de problematică”, afirmând că le-a „promis rudelor” celor doi tineri să ridice la nivel internaţional problema sentinţei „nefondate, care are ca scop doar intimidarea maghiarilor din Transilvania”.


Zoltan Lomnici şi parlamentarul ungar Istvan Bajkai, membru al partidului FIDESZ, au promis că vor angaja şi un avocat în acest sens. Bajkai a spus că probele din acest caz nu indică infracţiuni legate de terorism.
spanwidth:460px !important

iframemargin:0

!important.fb_edge_comment_widgetdisplay:none !important

No comments