X

Un LIKE contează mult pentru noi

Fost șef al Poliției Rutiere, despre cazul șoferului cu număr de înmatriculare anti-PSD: Oare până acum polițiștii nu au știut în ce condiții se circulă?


 


Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere , consideră că legea nu îi permitea șoferului cu număr de înmatriculare anti-PSD să circule, însă pune sub semnul întrebării activitatea polițiștilor care, deși l-au mai oprit pe bărbat, nu l-au sancționat, luând măsura abia după câteva zile, nefiind clar în aceasta situație cum se aplică legea.


„E vorba de o conventie asupra circulației rutiere încheiată la Viena in 1968, unde la capitolul circulatie internațională spune că autovehiculul care circulă în trafic internațional inseamna trecerea cel putin a unei granițe. In acest condiții, un autovehicul trebuie să fie înmatriculat. Nu cred că din Suedia a venit cu plăcuțele care sunt, de fapt, de înregistrare. Dacă aveți un număr de înmatriculare personalizat și apăreți undeva cu un numărul <>, samd, credeți că în Bulgaria veți avea vreo șansă? Nu, va spun eu. Imediat v-ar reține plăcuțele de înmatriculare. De vreme ce in conventia asupra circulatiei rutiere se spune foarte clar ca autoturismul trebuie sa aiba o litera, o cifra de identificare si ulterior o grupare de personalizare, noi ce discutam in Romania? A circulat pe drumurile publice? Cineva trebuie sa demonstreze acest lucru. Eu am vazut masina in media doar in parcari. Tot in mediul online am vazut ca un adjunct al IGPR a dat o dispozitie prin care a facut niste precizari, dar pana acum oare politistii rutieri nu au stiut in ce conditii se circula in trafic international? Personajul (n.r soferul) nu cunoaste legislatia internationala”, a declarat Lucian Dinita la Digi24.


Noi detalii după dubla crimă, urmată de sinucidere din Gorj. Mărturiile șefului polițistei


TÂRGU-JIU (MEDIAFAX) – Gestul polițistei din Târgu-Jiu, care duminică și-a împușcat mortal mama și fiul de șase luni, după care s-a sinucis, i-a şocat pe colegii și prietenii ei. Șeful tinerei de 33 de ani susține că a fost ”o polițistă excepțională”, acesta fiind și nașul agentei, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Daniel Brotea, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Gorj, spune că agenta care se afla în concediu de maternitate a fost foarte apreciată la locul de muncă.


”Ca angajată nu a avut niciodată probleme. A fost o polițistă excepțională. Foarte bună. Mai bună decât un polițist bărbat, profesional vorbind. A trecut toate testele psihologice. Toată lumea este șocată, ne pare rău și nu avem cuvinte. Era în maternitate, eu sunt nașul lor, nu i-am mai văzut de la botezul copilului, de două luni. Nu s-au plâns niciodată, la mine nu. Nu am realizat că ar fi o problemă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Daniel Brotea, șeful Poliției TF Gorj.Dubla crimă a avut loc în casa de vacanță a familiei, din comuna Bălești.


Potrivit primarului din localitate, Mădălin Ungureanu, soțul polițistei a declarat că se afla la o farmacie din Târgu-Jiu, în momentul comiterii faptelor, pentru a cumpăra medicamentele copilului.La întoarcere, bărbatul, care este polițist la Mătăsari, în județul Gorj, a sunat la 112 și a anunțat că soția sa și-a împușcat mortal mama, după care s-a împușcat în cap, folosind pistolul său. Fiul celor doi, un băiețel de șase luni, a fost și el împușcat. Acesta a supraviețuit până când a ajuns la spitalul din Târgu-Jiu, unde a fost anunțat decesul.


”În jurul orei 19.00, un polițist din cadrul Postului de Poliție comunal Mătăsari, a sesizat, prin apel 112, că soția sa, agent de poliție la TF Târgu-Jiu, încadrată în 2006, și-a împușcat mortal mama, în zona toracelui, după care s-a împușcat în cap, folosind pistolul din dotarea acestuia. Deplasându-se la fața locului, în comuna Bălești, sat Ceauru, județul Gorj, în interiorul locuinței, polițiștii au găsit și un minor, în vârstă de șase luni, care a fost transportat la spital, cu leziuni în zona capului. Polițista a fost găsită căzută, lângă ușa de la intrarea în locuință, cu pistolul lângă ea, iar mama acesteia într-o cameră, în pat. Polițistul deținea pistolul la domiciliu, conform prevederilor legale, iar ultimul control a fost efectuat la locuința acestuia, la începutul acestui an”, declara Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.Mama agentei, o femeie de 54 de ani, era angajata Primăriei Târgu-Jiu, ca secretară în cadrul Direcției de Patrimoniu.


”Era angajata noastră din anul 2002, de la înființare, secretar la Direcția Publică de Patrimoniu. Nu a venit să se plângă la serviciu că ar avea probleme acasă. Era foarte fericită că era bunică. Era în concediu, urma să revină la serviciu de marți. Nu avea relații conflictuale cu nimeni”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.


”S-a mers pe ipoteza că femeia a fost cea care, din cauza depresiei de care suferea în urma nașterii, ar fi recurs la acest gest dureros și și-a omorât bebelușul, apoi mama și în final s-a sinucis, timp în care soțul era plecat să procure medicamentele de pe o rețetă, la farmacie, în Târgu-Jiu. Așa ar fi fost declarațiile soțului. Ambii lucrau în sistemul de interne. S-au mutat recent la Bălești, cu mama dumnealor am avut un dialog în treacăt, pentru că am avut o problemă de rezolvat la Direcția de Patrimoniu și dumneaei era secretară acolo. În rest, nu-i știu ca familie. Nu risdicaseră probleme, nu am avut sesizări din partea vecinilor că ar fi oameni recalcitranți”, a spus Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.Polițista a fost testată psihologic ultima dată în luna mai a anului 2017, înainte de a intra în concediu maternal și trecuse testul cu brio. O prietenă a tinerei a declarat că aceasta suferise o depresie și se temea ca fiul ei să nu se îmbolnăvească.

No comments