X

Un LIKE contează mult pentru noi

FBI a inculpat 12 spioni ruși. Expert: Wikileaks a primit informații din Rusia

FBI a inculpat 12 agenţi GRU (serviciul secret miliar al Rusiei) pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american înaintea scrutinului prezidenţial din SUA din noiembrie 2016, potrivit Agerpres, care citează un comunicat al Departamentului Justiţiei din SUA.

Un expert în IT a declarat pentru Reuters că informațiile făcute publice de FBI în actul de punere sub acuzare arată că NSA (agenția americană de securitate) a avut acces fie la emailurile Wikileaks, fie la cele alea hackerului rus cunoscut sub numele Guccifer 2.

Mai mult: cercetătorul Nicholas Weaver de la International Computer Science Institute (University of California) a declarat pentru Reuters că probele făcute publice de FBI demonstrează că fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a mințit când a spus că nu a obținut din Rusia emailurile Partidului Democrat.

Lovitura FBI vine cu doar trei zile înaintea întâlnirii dintre președinții Donald Trump și Vladimir Putin. Trump a declarat vineri în Marea Britanie că implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016 va fi un subiect de discuție.

Inculpaţii sunt acuzaţi că ”au conspirat în mod intenţionat (…) pentru a obţine acces neautorizat în calculatoarele unor persoane sau entităţi americane implicate în alegerile prezidenţiale americane, a fura documente din aceste calculatoare şi a organiza publicarea acestor documente pentru a se amesteca în alegeri”, indică actul de inculpare.

Inculpările celor 12 ruşi au fost cerute de procurorul special Robert Mueller, care anchetează presupusa imixtiune rusă în alegerile câştigate de candidatul republican Donald Trump. Moscova este acuzată că a orchestrat operaţiunile de piraterie informatică prin care au fost sustrase şi publicate mii de emailuri ale unor responsabili ai Partidului Democrat, bruind astfel mesajul candidatei Hillary Clinton.

No comments

loading...