X

Un LIKE contează mult pentru noi

FĂRĂ PRECEDENT: Patru milioane de persoane din India riscă să își piardă cetățenia


Patru milioane de persoane din statul Assam din nord-estul Indiei riscă să își piardă cetățenia, conform unui document emis de Guvernul federal, considerat un atac asupra minorităților etnice din țară, relatează BBC, potrivit Mediafax.


În încercarea de a diminua riscul violențelor, oficialii au subliniat faptul că persoanele de pe listă nu vor fi deportate imediat, ci vor avea dreptul la apel.


Cele patru milioane de persoane fac parte din comunitatea Bengalis, o minoritate din regiunea Assam.


Reprezentanții Guvernului au declarat că registrele cetățenești nu au mai fost revizuite din anul 1951, motiv pentru care acest lucru trebuie făcut acum, pentru a deporta imigranții veniți ilegal din Bangladesh.


Citește și: O întâlnire între diplomaţi americani de rang înalt şi reprezentanţi ai talibanilor s-a încheiat cu ‘semnale foarte pozitive’


Conform Acordului din Assam, semnat de prim-ministrul Rajiv Gandhi în anul 1985, toate persoanele care nu pot dovedi că au venit în statul nord-estic înainte de 24 martie 1971 vor fi excluși de pe listele electorale și vor fi deportați.


Activiștii pentru drepturile omului au criticat decizia Guvernului indian. Conform acestora, decizia este pretextul unui atac făcut de naționaliștii Hindu și extremiști din Assam împotriva comunității Bengali.

No comments