X

Un LIKE contează mult pentru noi

Eurostat confirmă că România e în top 8 în UE: Clasamentul economic în care țări ca Franța și Spania sunt CODAȘE


România a avut o rată a şomajului de 4,5% în luna iunie, al optulea cel mai mic procentaj din Uniunea Europeană, arată datele raportate marți de Eurostat.


Cifra raportată de Eurostat este identică cu cea prezentată de Institutul Naţional de Statistică (INS), marți, pe aceeaşi perioadă. De asemenea, conform Eurostat, România are 4,04 milioane de persoane angajate.


Citește și: Gabriela Firea pregătește un nou program de excepție! Mii de oameni vor beneficia de el


Cele mai mici rate ale şomajului au fost raportate în Republica Cehă (2,4%), Germania (3,4%), Ungaria (3,6%) sau Polonia (3,7%). La polul opus se găsesc Grecia (20,2%), Spania (15,2%), Italia (10,9%), Croaţia şi Franţa (ambele cu câte 9,2%).


Potrivit Eurostat, media şomajului în zona euro este de 8,9%, iar în UE28 este de 6,9%.


Citește și: Un gigant austriac intră „devastator” la concurență! O nouă fabrică din România a fost achiziționată


În Uniunea Europeană, rata şomajului în rândul tinerilor cu vârste sub 25 de ani era de 15,2%, aproximativ 3,4 millioane de persoane neavând un loc de muncă (din care 2,4 în zona euro). Cifra este cu 386.000 de persoane mai mică decât în luna iunie 2017.


Cele mai mici rate ale şomajului în rândul tinerilor au fost înregistrate în Malta (5,5%), Germania (6,2%) şi Ţările de Jos (7,2%). Iar cele mai mari au fost raportate în Grecia (42,3% – date din aprilie), Spania (34,1%) şi Italia (32,6%).


Citește și: Marșul a avut efect! Reacția pe care o așteptau mii de oameni! Decizia lui Klaus Iohannis .

No comments