X

Un LIKE contează mult pentru noi

Dragnea,Dăncilă și Vasilescu atacați din Parlament. ”Nici Olguța, nici Dăncilă să nu îndrăznească cumva”

Dragnea,Dăncilă și Vasilescu atacați din Parlament. ”Nici Olguța, nici Dăncilă să nu îndrăznească cumva”

Dragnea,Dăncilă și Vasilescu atacați din Parlament. ”Nici Olguța, nici Dăncilă să nu îndrăznească cumva”


Deputatul PNL Nicolae Giugea solicită  Guvernului României modificarea urgentă a Hotărârii de guvern nr. 720/2018, chiar în prima ședinţă a Guvernului Dăncilă, deoarece sute de mii de pensionari care au depășit plafonul de 900 de lei/lună nu mai au dreptul la medicamente compensate cu 90%.”Guvernul condus de Dragnea, Dăncilă și Olguţa Vasilescu dau dovadă, încă o dată, de un cinism greu de imaginat! După ce și-au bătut joc de angajaţi, angajatori și investitori, acum îi umilesc pe cei mai săraci pensionari din sistemul public de pensii. Astfel, după ce au amânat majorarea punctului de pensie cu jumătate de an, luându-le pensionarilor din buzunar sute de lei din pensia la care au dreptul, potrivit legii, Guvernul a dat cu o mână și a luat cu două mâini.
Mai precis, după majorare a punctului de pensie de la 1 iulie, peste 300 de mii de pensionari care aveau pensiile între 801 lei și 900 de lei, au câștigat la pensie între 80-90 de lei lunar, dar au pierdut dreptul la medicamente compensate cu 90%


Hotărârea de guvern nr.720 din 2008 prevede foarte clar la articolul 2 că pentru pensionarii ale căror venituri din pensii sau din indemnizaţii sociale nu depășesc valoarea de 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, cuantumul de compensare a medicamentelor este de 90% din preţul de referinţă. Cu intenţie cinică sau din pură incompetenţă, Guvernul nu a modificat plafonul din această hotărâre de guvern, iar pensionarul care în iunie avea o pensie de opt sute și ceva de lei și beneficia de medicamente compensate cu 90%, din luna iulie pensia i-a crescut doar cu câteva zeci de lei, dar Guvernul i-a tăiat dreptul la medicamente compensate cu 90%.


Pensionarii au fost păcăliţi cu câteva zeci de lei în plus la pensie, dar li s-a luat dreptul de a beneficia lunar de medicamente de sute de lei


Dacă ne uităm la cele mai recente date ale Casei Naţionale de Pensii, în luna mai în România erau în plată peste 336 de mii de pensii cu valori între 801 și 900 de lei. Aproape toţi pensionarii din această categorie de pensii au pierdut dreptul la medicamente compensate cu 90%. Din această decizie se vede clar că nici Liviu Dragnea și nici Olguţa Vasilescu nu știu câţi bani scot pensionarii lunar din buzunar pentru a cumpăra medicamente vitale și a-și îngriji sănătatea, după o viaţă de muncă grea!


Solicit Guvernului să modifice de urgenţă Hotărârea de Guvern nr.720 din 2008, ca să majoreze plafonul de venituri pentru medicamentele compensate! Aș putea să pariez că dacă Guvernul ar fi trebuit să dea o hotărâre pentru dosarele penale ale lui Dragnea, sigur aceasta era deja scrisă, însă dacă este vorba despre viaţa și sănătatea a sute de mii de pensionari, Guvernul va mai face ceva analize, evaluări și studii de impact!
Știm cu toţii că Guvernul PSD-ALDE a făcut bugetul praf, însă nici Olguţa Vasilescu și nici Liviu Dragnea să nu îndrăznească cumva să facă economii la buget, luându-le părinţilor noștri dreptul la a-și trata sănătatea!”, a precizat într-un comunicat remis newsteam.ro, deputatul PNL Nicolae Giugea.


 spanwidth:460px !important
iframemargin:0
!important.fb_edge_comment_widgetdisplay:none !important

No comments