X

Un LIKE contează mult pentru noi

DOLIU în teatrul românesc. Un mare actor s-a stins din viață

DOLIU în teatrul românesc. Un mare actor s-a stins din viață

DOLIU în teatrul românesc. Un mare actor s-a stins din viață


Actorul Dumitru Drăgan s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, acesta fiind descoperit, luni dimineață, de pompierii alertaţi de vecinii săi de apartament.


Vecinii au chemat autorităţile, îngrijoraţi că actorul nu răspundea nici la telefon, nici nu ieşise din casă de cel puţin 24 de ore şi nici n-a răspuns când i s-a bătut la uşă.


Cauza morții este, deocamdată, necunoscută.
Actorul a absolvit institutul de profil din Capitală, fiind coleg acolo, printre alţii, cu Sebastian Papaiani, Stela Popescu şi Rodica Popescu-Bitănescu.


A jucat în carieră la teatrele din Baia Mare, Piatra Neamţ, Braşov, Conatanţa, la „Ion Barbu Delavrancea” din Bucureşti.


Cea mai mare parte a carierei şi-a dedicat-o teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, pe scena căruia a slujit aproape trei decenii, scrie ziarulargesul.ro.


A jucat peste 150 de roluri de teatru, a fost protagonistul unor recitaluri de poezie rămase celebre („Trecut-au anii, Piteşti, 1989), dar şi al unor filme de legendă ale cinematografiei româneşti: „Vlad Ţepeş”, „Pentru patrie”, „Întoarcerea Vlaşinilor” şi altele.


spanwidth:460px !important
iframemargin:0
!important.fb_edge_comment_widgetdisplay:none !important

No comments