X

Un LIKE contează mult pentru noi

Doi băieți au fost salvați din peștera în care au stat captivi 2 săptămâni

Getty

pestera thailanda

Cel puțin trei băieți au fost salvați în siguranță din peștera din Thailanda în care au fost captivi timp de 2 săptămâni, transmite BBC.

UPDATE 15:30 Trei băieți au ieșit la suprafață până în acest moment, conform CNN.

Scafandrii îi ghidează pe cei doi 12 băieți și pe antrenorul lor prin întuneric și prin pasajele inundate. Ei sunt scoși pe rând, în grupuri mici. Nu se știe cât va dura operațiunea de salvare.

„Doi copii au fost aduşi la suprafaţă. În prezent, ei se află în spitalul de campanie amenajat în apropiere de peşteră”, a declarat Tossathep Boonthong, directorul departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai, care participă la operaţiunile de salvare.

„Ei trec acum printr-o procedură de examinare fizică. Nu au fost transportaţi deocamdată la spitalul Chiang Rai”, a dezvăluit pentru Reuters acelaşi oficial thailandez.

WATCH: BBC footage of ambulance leaving cave site amidst reports first boys from trapped football team have been rescued #thamluangcave #thamluang #ถ้ำหลวง #13ชีวิตติดถ้ำ #13ชีวิตรอดแล้ว #พาหมูป่ากลับบ้าน #ThailandCaveRescue pic.twitter.com/qu441ZuiJH

— Howard Johnson (@Howardrjohnson) 8 July 2018

În apropierea peşterii în care sunt captivi 12 copii şi antrenorul lor a început ploaia torenţială, care ar putea îngreuna eforturile autorităţilor, scrie The Guardian.

Mulţi dintre copii, care au vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, nu ştiu să înoate. Niciunul dintre ei nu a făcut scufundări acvatice.

Retweeted BBC News (World) (@BBCWorld):

Thai cave rescue: Two ambulances are seen leaving the cave – believed to be taking two of the boys to hospital

Follow live updates: https://t.co/d0i06gke8M pic.twitter.com/HQSpLJUVZS

— ProofReaders Consult (@ProofRConsult) 8 July 2018

 

pestera thailanda
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

No comments

loading...
loading...