X

Un LIKE contează mult pentru noi

DOCUMENT integral: Protocolul semnat de SRI cu Ministerul Dezvoltării condus de Liviu Dragnea


Ministerul Dezvoltării are mai multe protocoale cu SRI, unul dintre acestea fiind chiar din perioada în care Liviu Dragnea era ministru, după cum STIRIPESURSE.RO a dezvăluit în premieră. După numeroase critici exprimate în spaţiul public, Dragnea a declarat că protocolul încheiat între SRI şi Ministerul Dezvoltării, în timpul mandatului său de ministru, se referă la securitatea cibernetică şi el a semnat doar revizuirea lui, menţionând că astfel de protocoale au existat cu toate ministerele.


Vezi şi: EXCLUSIV – Prima reacţie a lui Adrian Zuckerman, avocatul nominalizat de Trump pentru funcţia de ambasador în România


STIRIPESURSE.RO prezintă în premieră documentul integral – „Acord de cooperare între Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice privind cooperarea în domeniul securităţii sistemelor informatice şi de comunicaţii”. După acest protocol, a mai fost semnat un acord de cooperare între cele două entităţi, în 2015, pe vremea când ministerul era condus de Sevil Shhaideh. Acest ultim protocol este valabil până în 2020.


Semnătura lui Liviu Dragnea lipseşte de pe protocolul cu SRI, putând fi observată o linie înainte de iscălitură, ceea ce înseamnă că o altă persoană a semnat pentru ministru. Semnătura îi aparţine lui Sevil Shhaideh, care era la momentul respectiv secretar de stat.


Documentul a fost trimis de Ministerul Dezvoltării, prin Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, la solicitarea deputatului USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.


Vezi AICI protocoalele dintre MDRAP şi SRI! (.pdf)

No comments