X

Un LIKE contează mult pentru noi

Cea mai bună omletă /REȚETE SIMPLE

 


Valori nutriționale: 375 de calorii, 20 g proteine, 8,g carbohidrați, 28 g grăsimi


 Trei ULEIURI pentru a reinventa preparatele din bucătărie


Ingrediente/ porție: 


3 ouă mari

¼ linguriță sare

⅛ linguriță piper negru

3 lingurițe ulei de măsline

1 cană legume tocate

2 felii de șuncă (opțional)

¼ cană brânză (opțional)


Mod de preparare:


1. Într-un bol mediu, bate bine ouăle, sarea și piperul, cu telul sau furculița, până se omogenizează complet. Lasă-le să se odihnească circa 15 minute.


2. Într-o tigaie grea, nonaderentă, de 25 cm, încinge o linguriță de ulei, la foc mediu. Prăjește legumele până se înmoaie, cinci-opt minute. Transferă-le apoi într-un castron și ține-le la căldură.


 De ce mediteraneenii combină uleiul de măsline cu zeama de lămâie?


3. Șterge tigaia. Adaugă două lingurițe de ulei și încinge-l la foc mediu, un minut. Asigură-te că uleiul acoperă tot fundul tigăii.


4. Adaugă ouăle și pune capacul. Peste două minute și jumătate, verifică. Dacă ouăle par închegate, treci la pasul 6. Dacă sunt încă moi, ia în considerare pasul 5.


5. Pune capacul înapoi, așteaptă 30 de secunde, apoi verifică din nou aspectul ouălor. Repetă până când au consistența dorită.


 Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline


6. Adaugă umplutura pe jumătate din omletă. Cu o spatulă de silicon, desprinde marginile omletei și învelește umplutura cu cealaltă jumătate. Folosește spatula pentru a împinge ușor omleta pe farfurie.


Foto: Pinterst.com


Poftă bună!


Distribuie:


Citeste mai multcea mai buna omleta condimente ingrediente omleta retete omelta


Comentarii:

No comments