X

Un LIKE contează mult pentru noi

Casa Albă, decizie FĂRĂ PRECEDENT pentru democrațiile occidentale: cetățenii nu vor mai fi informați


Casă Albă va opri publicarea rezumatelor publice ale apelurilor telefonice ale președintelui Donald Trump cu liderii mondiali, conform CNN, punând astfel capăt unui obicei comun din partea administrațiilor republicane și democrate.


Nu este clar dacă suspendarea este temporară sau permanentă. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze.


Trump a avut cel puțin două convorbiri cu alți lideri în ultimele două săptămani, inclusiv președintele turc Tayyip Erdogan și premierul israelian Benjamin Netanyahu. Casa Albă a confirmat că apelurile au avut loc abia după ce au fost raportate de către sursele de presă străine, dar a refuzat să detalieze ceea ce a fost discutat.


Apelurile cu liderii mondiali sunt evenimente coordonate foarte strict care în trecut au necesitat o planificare foarte atentă de către echipa națională a președintelui. Oficialii sunt în mod normal localizați în Situation Room și uneori securitatea ascultă apelul. Odată ce apelul s-a terminat, ambele părți publică de obicei un rezumat a ceea ce s-a discutat, însă Casa Albă va opri acest obicei.

No comments