X

Un LIKE contează mult pentru noi

Carmen Dan lovitură pentru fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi. De ce i-a refuzat paza SPP

Carmen Dan lovitură pentru fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi. De ce i-a refuzat paza SPP


Carmen Dan lovitură pentru fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi. De ce i-a refuzat paza SPP


Ministrul de interne Carmen Dan s-a opus în ședința Consiliului Suprem de Apărare al Țării, CSAT, ca fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi să beneficieze de pază SPP și după ce aceasta a părăsit funcția.


Gestul șefei de la interne a fost urmat apoi și de alți membrii ai CSAT fapt ce a lăsat-o pe Kovesi fără protecția SPP,întrucât pentru ca o decizie să fie adoptată este nevoie de votul în unanimitate al membrilor CSAT.


„A fost o discuţie despre acest subiect şi tema discuţiei era tocmai solicitarea transmisă de doamna Kovesi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în care se cerea aprobarea menţinerii asigurării protecţiei de la Serviciul de Protecţie şi Pază. Cu acea ocazie, eu mi-am exprimat poziţia, nu am fost de acord cu acea solicitare, bazându-mă, evident, pe prevederile legale, care nu sunt puţine şi care dau atât Jandarmeriei, cât şi Poliţiei atribuţii pentru paza magistraţilor, chiar şi în situaţia în care aceşti magistraţi se află într-o situaţie de risc. Şi sunt o serie de acte normative. Atunci când mi-am exprimat această poziţie, eu m-am referit la o bază legală şi pot să vă şi spun, avem Legea 333 din 2003, are un articol 3, alineatul 5, Legea 550 din 2004, care priveşte organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei, o Ordonanţă de Urgenţă nr. 20 din 2009, o Lege, 303 din 2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, o Lege, 218 din 2002, privind organizarea Poliţiei Române. Deci, au fost o serie de acte normative care justificau şi atribuiau această competenţă unor structuri în subordinea ministerului. Deci, aşa cum bine puteţi vedea, este bază legală consistentă pe care, normal, eu am analizat-o la momentul în care mi-am exprimat opţiunea”, a declarat Carmen Dan la Antena 3.


Ea a menţionat că răspunsul său s-a bazat şi pe faptul că în Ministerul de Interne există structuri care ar putea asigura protecţia.


„Şi acum mai spun că eu, ca ministru de Interne, având în componenţa ministerului aceste structuri, era firesc, pe de altă parte, să mă poziţionez în această direcţie, mizând bineînţeles pe profesionalismul jandarmilor şi al poliţiştilor şi nu pe cel al unei structuri, respectiv Serviciului de Protecţie şi Pază, din afara ministerului pe care îl conduc”, a precizat Dan.


Carmen Dan a mai arătat că până în acest moment Ministerul Afacerilor Interne nu a primit nicio solicitare din parte Laurei Codruţa Kovesi.


„La Ministerul Afacerilor Interne nu s-a primit până în acest moment nicio solicitare de repartizare a unui aghiotant pentru doamna Kovesi. (…) La Ministerul de Interne nu s-a înregistrat o astfel de solicitare şi când spun Ministerul de Interne, iau în calcul şi structurile importante ale ministerului, cele care, potrivit legii, ar avea şi competenţa să asigure protecţia magistraţilor”, a spus ministrul.
spanwidth:460px !important

iframemargin:0

!important.fb_edge_comment_widgetdisplay:none !important

No comments