X

Un LIKE contează mult pentru noi

Ambasada Suediei revine cu precizări despre numărul M..E PSD: Proprietarii plăcuțelor personalizate trebuie să aibă cu ei și plăcuțele originale. Fiecare țară decide ce tip de vehicule pot circula pe teritoriul său


Ambasada Suediei a revenit luni cu precizări după ce Poliția rutieră București a confiscat plăcuțele de înmatriculare personalizate în Suedia cu numărul M..E PSD de Răzvan Ștefănescu. Potrivit Ambasadei, din punctul de vedere au Agenției Suedeze de Transport, e legal să circuli cu numere personalizate în toată UE, dar proprietarul trebuie să aibă la el și numerele originale, pentru că fiecare țară decide ce tip de vehicule primește pe teritoriul său.


Foto: Răzvan Ștefănescu (InquamPhotos / Octav Ganea)


Clarificările Ambasadei Suediei, postate pe Facebook:


După ce am contactat Agenția Suedeză de Transport, am dori să aducem următoarele clarificări:


– Potrivit Agenției, plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt valide în interiorul și în afara granițelor Suediei – Posesorii de mașini cu plăcuțe personalizate ar trebui să aducă și plăcuțele originale pentru a avea posibilitatea să le schimbe în caz că o țară nu acceptă plăcuțele personalizate – Tările primitoare decid ce tip de vehicule sunt primite pe teritoriul lor. Autoritățile suedeze nu pot influența decizia. – Owners of personalised car plates should bring the original plates, in order to have the possibility to change them in case the receiving country do not accept the personalised plate. – Receiving countries decide what kind of vehicles that are allowed to travel in their countries. Swedish authorities can not influence what vehicles receiving countries allow on their roads.


Alexander Peyre Dutrey, adjunctul misiunii diplomatice a Suediei, a declarat pentru Mediafax.ro că în Suedia Autoritatea pentru Transport e instituția care are are ”autoritată maximă” în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.


Cum a acționat poliția în cazul proprietarului mașinii cu număr ”M…E PSD” după ce acesta a trecut prin Craiova și Alexandria


No comments