X

Un LIKE contează mult pentru noi

ALERTĂ. Guvernul Dăncilă în pericol. Se cere comisie pentru rectificarea bugetară

ALERTĂ. Guvernul Dăncilă în pericol. Se cere comisie pentru rectificarea bugetară


ALERTĂ. Guvernul Dăncilă în pericol. Se cere comisie pentru rectificarea bugetară


Discuţii cu privire la rectificarea bugetară au avut loc, luni, la Palatul Victoria.


Cel mai probabil o ordonanță de urgență în acest sens ar putea fi adoptată în ședința de joi a Executivului. Ministerul Finanțelor Publice nu a pus în dezbatere, până la această oră, proiectul de act normativ.


Conform unor surse politice consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov i-a criticat pe miniștrii că nu au cheltuit banii alocați. Aceleași surse spun că li se vor tăia din bani serviciilor secrete,SRI,SIE și SPP.


Faptul că ministerul finanțelor nu a făcut public proiectul de rectificare bugetară l-a nemulțumit pe președintele Comisiei Economice din Senat, liberalul Florin Cîțu care va cere înființarea unei Comisii parlamentare pentru a se vedea cm și cui se dau bani. Dacă parlamentarii vor constata că banii au fost alocați incorect, atunci, vor fi sesizați procurorii anti-corupție.


Aministie:

„se doreşte amnistia fiscală pentru companiile de stat, pentru ca aceste companii să poată să fie folosite, căpuşate, de cei din PSD. În acest moment, aceste companii de stat nu pot să participe la licitaţiile publice ale Guvernului, pentru că au datorii. Prin această amnistie fiscală li se şterg datoriile, iar prin memorandumul trecut tot de Eugen Teodorovici vor fi înştiinţate cu prioritate despre licitaţii publice şi vor putea participa. Vă daţi seama că toate aceste companii vor câştiga licitaţiile publice şi acei bani se vor duce exact către coaliţia PSD-ALDE. Bineînţeles că nu vor fi făcute autostrăzi şi aşa mai departe”.


„Datoriile acestor companii sunt în special către contribuţii sociale, pensii, vorbim de datorii către acel fond de pensii. Oamenii care au lucrat în aceste companii de stat au ieşit la pensie şi astăzi beneficiază de pensii, deşi n-au contribuit. Acele pensii sunt plătite de noi, restul societăţii. Prin iertarea datoriilor, acea gaură nu dispare, trebuie acoperită în continuare tot de noi. Aceste companii vă garantez că vor face din nou găuri, vor fi din nou pe pierdere, în mai puţin de un an de zile. După aproape 30 de ani de la Revoluţie, este clar că unele dintre aceste companii trebuie ori închise ori vândute. Ne minţim singuri dacă noi credem că prin această amnistie vom putea să le refacem”.


Florin Cîțu, senator PNL, a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că a mințit și manipulat în bilanțul primelor șase luni de guvernare, prezentat marți


Rectificarea bugetara:


„Trebuie să ne uităm la ce se întâmplă în economie şi în special la execuţia bugetară. Execuţia bugetară pe primele şase luni, cu un deficit de 15 miliarde de lei şi cu veniturile mai mici cu cinci miliarde decât cele estimate în buget ne duce doar către o rectificare negativă. Asta înseamnă că trebuie reduse cheltuielile, pentru a fi în concordanţă cu veniturile.Este nevoie în această rectificare bugetară de reducerea cheltuielilor imediat, pentru că fără reducerea cheltuielilor, vom ajunge la creşterea taxelor (…). În acelaşi timp, e nevoie de reducerea cheltuielilor şi în special a deficitului, pentru că aşa cum este astăzi aprobat bugetul, nu respectă Constituţia României. Avem semnat un tratat cu UE, care este de fapt lege şi deficitul bugetar, deficitul structural în România trebuia să fie la 1% din 2016. Noi mergem în direcţia opusă”, spune Cîțu.


 


 
spanwidth:460px !important

iframemargin:0

!important.fb_edge_comment_widgetdisplay:none !important

No comments