X

Un LIKE contează mult pentru noi

23 de milioane de chinezi au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din acest sezon

scmp


Circa 23 de milioane de persoane din 28 de provincii din China au fost afectate în această vară de inundaţiile care au lăsat în urmă 86 de morţi şi 13 dispăruţi, au anunţat vineri autorităţile de intervenţie la dezastre, citate de agenţia Xinhua, conform agerpres.


Peste 2,18 milioane de hectare de teren agricol au fost inundate, iar 30.000 de locuinţe s-au prăbuşit, a indicat într-o conferinţă de presă Zhang Jiatuan, purtător de cuvânt în cadrul Biroului pentru controlul inundaţiilor şi lupta împotriva secetei.


Citeşte şi: Viktor Orban spune că este nevoie de o nouă Comisie Europeană


Începând din iulie, ploile au afectat numeroase regiuni de pe teritoriul ţării provocând alunecări de teren şi inundaţii.


În cadrul eforturilor de pregătire pentru sezonul inundaţiilor, 136 de echipe au fost trimise pentru a efectua inspecţii la 1.216 rezervoare de mici dimensiuni pentru a preveni riscurile posibile, a precizat Zhang.


Biroului pentru controlul inundaţiilor şi lupta împotriva secetei, Ministerul Apelor şi Ministerul de Finanţe au decis alocarea unor fonduri în valoare de 1,7 miliarde de yuani (250 milioane de dolari americani) destinate zonelor afectate de inundaţii.


Citeşte şi: Bashar al-Assad vrea ca armata rusă să rămână în Siria pe termen lung

No comments