X

Un LIKE contează mult pentru noi

Un eurodeputat român îl somează pe Iohannis: „Să se autosuspende!”

Image result for Parlamentul European bostinaru
Eurodeputatul Victor Boștinaru – vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European și membru în Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD s-a pronunțat vehement pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care acesta va insista să amâne sau chiar va refuza revocarea Laurei Kovesi de la conducerea DNA.

Mai mult: europarlamentarul social-democrat a pledat chiar pentru o auto-suspendare a primului om în stat, susținând că în caz contrar acesta va deveni nefrecventabil pentru partenerii externi.

„Eu cred că primul care ar trebui să se autosuspende ar fi președintele Iohannis în momentul în care ar decide să nu respecte o decizie a Curții Constituționale. Pentru că acest lucru îl pune în afara Constituției și este gestul cel mai manifest de încălcare a Constituției. Nici măcar nu mai are nevoie să fie control de constituționalitate, ținând cont de faptul că CCR a găsit conflictul și a recomandat soluția – respectiv: decizia de revocare.
Deci primul care se va pune în situația de suspendare e președintele Iohannis. Celelalte lucruri cred că ar trebui să vină de la sine, dar, cu umila mea răbdare, cred că până la urmă președintele va preveni o asemenea criză. Pentru că vorbim despre orgoliul unui președinte care va deveni nefrecventabil în ochii interlocutorilor săi europeni și internaționali. Va fi realmente pe poziția unui om care s-a pus în afara Constituției. Un «outlaw» e greu să fie frecventabil în lumea normală”, a explicat Boștinaru.
„Aș fi pentru această decizie (de suspendare – n.r.), dintr-un motiv simplu: nu există nicio justificare, niciun motiv, niciun pretext și nicio scuză pentru ca o asemenea încălcare atât de gravă a Constituției să fie acceptată. Aduceți-vă aminte: Traian Băsescu – cel care juca tontoroiul pe Constituție – n-a mers până acolo, încât să spună că nu-i pasă de hotărârile Curții Constituționale. Deci nici măcar el n-a făcut-o!
Indiferent cine ar fi președinte; chiar și dacă ar fi un președinte de la PSD care ar încălca Constituția, ar fi în favoarea suspendării lui. A accepta precedentul deschide calea anarhiei în România, pentru că data viitoare oricine (fie președintele, fie Guvernul, fie Parlamentul) se va putea folosi de de acest precedent; orice instituție va putea spune: «Constituția e o problemă de analiză politică și de lectură lentă», după care să concluzioneze: «Nu vreau!». Nu există decât anarhie! La acest act manifest și extrem de grav de încălcare a Constituției, urmarea e una singură: anarhia. Or, anarhia este exact opusul democrației”, a tunat Boștinaru.

No comments

loading...