X

Un LIKE contează mult pentru noi

Ion Cristoiu își exprimă "pesimismul": Liviu Dragnea va fi condamnat!

Image result for cristoiu
Dintre toți cei înhățați de Binom, Elena Udrea a fost cea mai periculoasă. Călin Popescu Tăriceanu trece drept unul dintre adversarii Sistemului. Într-adevăr, președintele Senatului a luat poziție în mai multe rînduri față de încălcarea statului de drept. Numai că pozițiile sale s-au limitat la considerații vagi, academice, despre necesitatea democrației, despre respectarea drepturilor omului. Bătălia sa e prin raportare la cea dusă de Elena Udrea ca o bătăie cu flori la Șosea comparată cu o bătaie cu șisul în mahala. Elena Udrea a adus pagube uriașe Binomului prin dezvăluirile începute în ianurie 2015. Să nu uităm că, spre deosebire de Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea a făcut plîngeri la DNA lui Florian Coldea și Codruței Kovesi. Dacă e vorba de o întruchipare a luptătorului pe viață și pe moarte cu Justiția aservită Noii Securități, aceasta e Elena Udrea. Și Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au făcut ciocul mic în timpul procesului. Elena Udrea a denunțat mișculațiile din timpul procesului, refuzul judecătorilor de la Înalta Curte de a-i admite probe, tendința lor tot mai limpede de a o condamna. Își imaginează cineva ce efect ar fi avut trimiterea dosarului la fond așa cum a vrut Elena Udrea? Cum adică, cineva care nu știe să-și țină ciocul mic, care ne sfidează, să aibă parte de o judecată corectă? Să fim serioși. Într-o Justiție în care magistrații, cei de la care te aștepți să întruchipeze Justiția oarbă, scriu pe Facebook împotriva unor partide politice, demonstrează pe scările tribunalelor, semnează petiții, cum să aibă Elena Udrea parte de un proces echitabil?
Sentința în cazul Elena Udrea a dat dreptate pesimismului meu față de ceea ce se numește schimbarea în bine în Justiția din România.

Urmează sentința în cazul Liviu Dragnea.O sentință care teoretic, dacă vremurile bune ar fi venit cu adevărat, ar trebui să nu țină cont de implicațiile politice cruciale. Pesimistul care sînt eu spune că Liviu Dragnea va fi condamnat. Există interese uriașe politico-mafiote pentru o asemenea sentință.

În cazul Elena Udrea pesimismului meu i s-a dat dreptate.
Rămîne de văzut dacă va fi așa și în cazul Liviu Dragnea”, arată Ion Cristoiu, pe blogul personal.

No comments

loading...