X

Un LIKE contează mult pentru noi

Au apărut termeni noi în industria funerară: ”mortul prietenos cu mediul”

Formolul este periculos pentru îmbălsămări, iar locul lui va fi luat de substanțe prietenoase cu mediul. Aceasta este una din concluziile speciliștilor în tanatopraxie din România. Vă prezentăm cele mai noi tendințe în industria funerară, în idea dezvoltată de acești specialiști: ”este bine să mergi către Rai la clasa întâi”.

La acest capitol, al morții, cel mai rău stau muntenii, unde raportul tineri/bătrâni este negativ, apoi moldovenii, la care acest raport este aproape de zero. În Ardeal sunt multe repatrieri de decedați, semn că ardelenii lucrează peste hotare până la ultima clipă a vieții. Dobrogenii stau cel mai bine, sunt cei mai longevivi dintre cetățenii României, conform datelor Patronatului Funerar Român.

Ca primă noutate în domeniu este apariția în țara noastră a fabricanților d ecoșciuge metalice, pentru repatrierea defuncțiolor din străinătate.

Au apărut termeni noi în industria funerară: ”mortul prietenos cu mediul”

De asemenea, se încearcă înființarea unei școli de tanatopraxie, care să dea diploma îndemeniu celor care practică această meserie.

Cel mai exotic capitol este cel de îmbălsămare. Astfel, au apărut termeni noi în idustria funerară, respectiv ”îmbălsămarea ecologică” și ”mortul prietenos cu mediul”. Asta însemană că substanțele folosite la îmbălsămare nu vor mai conține formaldehidă, deoarece acestă substanță este cancerigenă. Sigur că pare oarecum straniu, dar are o logică: după ce corpul putrezește, formolul folosit la îmbălsămare intră în pânza freatică. În urma dezbaterilor s-a ajuns la concluzia că la îmbălsămare ar trebui folosite doar biocidele TP22, avizate de Ministerul Sănătății.  Sunt prietenoase cu mediul…

 

Lasă un comentariu

No comments