X

Un LIKE contează mult pentru noi

Ucraina va impune sancțiuni Rusiei. Anunțul făcut de președintele Poroshenko

kremlin.ru

Vladimir Putin

Ucraina a hotărât să impună sancţiuni companiilor şi entităţilor ruseşti asemănătoare celor decise de Statele Unite.

Aceste acțiuni au pus pe lista neagră oameni de afaceri şi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, conform preşedintelui ucrainean Petro Poroshenko, scrie Reuters, citat de News.ro

De asemenea, Kievul a prelungit sancţiuni deja existente care au fost introduse împotriva a sute de companii şi entităţi ruseşti ca răspuns la anexarea Crimeei în 2014 şi la susţinerea Kremlinului pentru grupările separatiste din estul Ucrainei.

“Cu decizia de astăzi am coordonat noi sancţiuni … cu cele care au fost implementate de Statele Unite împotriva cetăţenilor şi entităţilor legale ale Federaţiei Ruse”, a denunţat Poroshenko într-un comunicat publicat după o întâlnire a Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei.

El nu a precizat ce persoane se află pe listă sau când vor fi implementate sancţiunile. Poroshenko a declarat anterior că Ucraina va sancţiona oligarhi ruşi, printre care şi pe Oleg Deripaska.

Citește și

NYT: Procurorul special Robert Mueller încearcă să „intre în mintea” lui Trump cu 50 de întrebări despre alegerile din 2016

Consiliul de Securitate şi Apărare a comunicat că noile sancţiuni vor fi valabile pentru cel puţin trei ani şi includ penalizări pentru parlamentari şi oficiali ruşi de rang înalt.

În aprilie, Statele Unite au impus sancţiuni majore împotriva a 24 de cetăţeni ruşi printre care şi magnatul Deripaska într-una dintre cele mai agresive acţiuni cu scopul de a pedepsi Moscova pentru amestecul în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Vladimir Putin
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

No comments

loading...
loading...