X

Un LIKE contează mult pentru noi

Stewardesă concediată, după ce a pronunțat greșit numele unui oraș din Rusia

iStock

Stewardesa

O însoțitoare de zbor din Rusia va fi concediată, după ce s-a referit la orașul Kaliningrad folosind fostul nume german, Königsberg, în fața pasagerilor.

Printre cei care au sesizat această referire a fost și un jurnalist, care a relatat momentul pe rețelele de socializare.

„Am auzit cu urechile mele în timpul zborului din 25 aprilie”, a scris pe Twitter Vitaly Tretyakov, coordonator al școlii de televiziune de la Universitatea de Stat din Moscova.

Potrivit acestuia, atunci când anunțul destinației s-a făcut în limba rusă, stewardesa a menționat orașul Kaliningrad, dar când a făcut anunțul în limba engleză s-a referit la el rostind varianta „Königsberg”, scrie Newsweek.

La scurt timp, compania aeriană Aeroflot a anunțat că a făcut o anchetă și că stewardesa va fi concediată.

Citește și

O stewardesă a fost violată de un angajat al companiei British Airways. Riscă 10 ani de închisoare și biciuirea

Kaliningrad este cel mai vestic oraș al Rusiei. La începutul secolului al XX-lea era considerat unul dintre cele mai mari orașe germane din Europa de Est. În Evul Mediu, era cunoscut drept Königsberg. Acesta a fost distrus în totalitate de bombardamente, în al doilea Război Mondial, iar în 1945 a fost ocupat de trupele sovietice și redenumit.

 CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Stewardesa
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

No comments

loading...