X

Un LIKE contează mult pentru noi

109 persoane au fost arestate după violențele din Paris, de 1 Mai. VIDEO

Getty

paris protest

Polițiștii din Paris au arestat 109 manifestanți mascați, care au spart mai multe ferestre și au incendiat mașini, în timpul mitingului care s-a desfășurat pe 1 Mai. Anterior, Ministerul de Interne anunțase 209 arestați.

Grupuri anarhiste cunoscute drept Black Blocs au deturnat un marș pașnic împotriva reformelor muncii din sectorul public.

Poliția a precizat că peste 1.200 de indivizi mascați cu cagule au deturnat mitingul de 1 Mai al sindicatelor. Patru persoane, inclusiv un polițist, au fost rănițe ușor, relatează BBC.

Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene și cu tunuri cu apă, în încercarea de a-i împrăștia. Un restaurant McDonald a fost jefuit, geamuri au fost sparte iar anarhiștii au aruncat cu dispozitive incendiare.

Getty

Poliția a avertizat încă de luni de posibile confruntări cu grupările anarhiste de extremă stânga după apeluri pe Twitter pentru a face din marți „o zi a Revoluției”.

Ministrul de Interne, Gérard Collomb, a condamnat „cu fermitate” „violenţele şi distrugerile” comise.

Totodată, el vrea să sporească măsurile de securitate în timpul marşurilor. Oficialul a fost pus la zid, după ce mitingul de ziua muncii a degenerat.

Potrivit poliţiei, în jur de 1.200 de anarhişti, cu măşti, fulare sau căşti de motociclete au incendiat maşini, un restaurant fast-food şi au vandalizat mai multe magazine. Peste o sută de persoane au fost reţinute, iar poliţia are în plan să exploateze imaginile şi urmele de ADN de pe proiectile, pentru a identifica şi urmări penal şi pe alţii. Înaintea violenţelor, zeci de mii de oameni participaseră la un marş condus de sindicate între Piaţa Bastiliei şi Piaţa Italiei.

Getty

200 Antifa arrested in Paris on #MayDay pic.twitter.com/yx4crVhoAF

— Jack Posobiec???????? (@JackPosobiec) 1 May 2018

Tear gas, water cannons and clashes, Paris police arrest over 200 masked anarchist demonstrators during a march to mark International Workers’ Day pic.twitter.com/p65598sG9d

— CGTN (@CGTNOfficial) 2 May 2018

Antifa trashes Paris for May Day pic.twitter.com/TMOyQEACMe

— Jack Posobiec???????? (@JackPosobiec) 1 May 2018

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

paris protest
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

paris protest
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

paris protest
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

No comments

loading...
loading...