X

Un LIKE contează mult pentru noi

Văleu. Orban, reacție virulentă în scandalul momentului: Somez Guvernul să…

Liviu Dragnea a anunțat joi seară că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a somat Guvernul să renunţe la orice demers privind mutarea Ambasadei României din Israel la Ierusalim, precizând că o astfel de decizie nu poate fi luată decât de președintele României.

loading…

„Am urmărit cu stupoare declaraţiile lui Dragnea de ieri seară de la o emisiune de televiziune şi anunţul făcut de acesta privitor la memorandumul adoptat de Guvern privitor la mutarea ambasadei României în Ierusalim. Precizez că Dragnea nu are nicio calitate în materie de politică externă a statului român şi că nu mi se pare normal ca un lider de partid, chiar dacă este partid de guvernare, să facă anunţuri care privesc politica externă a statului, să influenţeze decizii privitoare la politica externă a României.

Guvernul a greşit grav dacă a adoptat acest memorandum. Prin această decizie dă cu piciorul unui efort constant de peste 30 de ani de politică externă a statului român în zonă şi încalcă grav Constituţia României. (…) O astfel de decizie nu poate fi luată decât de preşedintele României. (…) Somăm Guvernul să renunţe la orice demers instituţional în această direcţie”, a declarat Orban într-o conferinţă de presă, potrivit Știripesurse.ro.

loading…

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

No comments