X

Un LIKE contează mult pentru noi

loading...

Toader spune când îl reclamă pe Iohannis la CCR pentru refuzul legat de Kovesi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, vineri, că sesizarea pentru Curtea Constituțională „este în lucru” și că, la începutul săptămânii viitoare, va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta şi a da „forma finală” documentului. Sesizarea CCR a fost anunțată de Toader la doar câteva secunde după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că a decis să nu o revoace de la șefia DNA pe Laura Codruța Kovesi.

Sesizarea Curţii este în lucru. Noi, la minister, i-am dat o formă pe care trebuie să o modificăm pentru că este normal să ne raportăm şi la raportul făcut de dânsul. Vom integra şi argumentele dânsului. Luni mă întâlnesc cu doamna prim-ministru, îi dau forma finală a proiectului de sesizare a CCR”, a afirmat Tudorel Toader.

loading…

Întrebat dacă argumentele invocate în cererea de revocare au fost subiective, aşa cum a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în condiţiile în care a făcut referire în raportul care conţinea motivele cererii de revocare la propria activitate ca procuror, Tudorel Toader a răspuns: „Şi pentru dânsul, ca pentru orice român, este acelaşi drept al libertăţii de exprimare”.

Ministrul Justiţiei a anunţat, după ce preşedintele a respins cererea de revocare a şefei DNA, că Ministerul Justiţiei va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui, apreciind că şeful statului „nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA”.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, decizia de sesizare a Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR. „Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă”, a afirmat Iohannis.

loading…

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

No comments

loading...
loading...