X

Un LIKE contează mult pentru noi

Protest dramatic în Brașov. Un tânăr grav bolnav își cere dreptul la viață

Potest dramatic la Braşov. Un tânăr de 29 de ani, care are nevoie vitală de transplant de plămâni şi-a mobilizat familia şi prietenii şi i-a chemat pe toţi în faţa Spitalului Judeţean.

Pe lângă aceştia, zeci de oameni şi-au arătat compansiunea şi s-au alăturat tânărului grav bolnav.

„Vreau să tragem un semnal de alarmă faţă de sistemul nostru de sănătate care este în mare suferinţă. Uneori chiar în comă”, este mesajul cutremurător postat de Călin Farcaş, în urmă cu câteva zile, pe pagină lui de Facebook. Impresionaţi şi nemulţumiţi de felul în care sunt trataţi în spitale, câteva zeci de oameni au răspuns apelului.

„Vă daţi seama că zilele lui sunt numărate şi nu mai e timp de pierdut? Nu se întâmplă nimic şi timpul care trece, trece în defavoarea lui”, spune un protestatar.

Ţintuit într-un scaun cu rotile, tânărul a venit în faţa lor şi le-a povestit despre afecţiunea gravă care i-a afectat ambii plămâni. Sunt doi ani de când aşteaptă transplantul salvator dar, până acum, n-a fost pus nici măcar pe o listă de aşteptare.

Citește și

O nouă zi, un nou protest în Sănătate. Unele salarii au scăzut cu 1.000 de lei

„Astăzi sunt eu! Uitaţi-vă bine la mine! Mâine poate să fie oricare în locul meu. Aici e problema. Nu e alegerea noastră”, a spus Călin în fața oamenilor.

În România, situaţia tansplantului pulmonar nu este deocamdată în măsură să dea speranţe acestor bolnavi. Încă de acum doi ani, Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti a primit acreditare pentru astfel de intervenţii. Abia în urmă cu trei zile s-a făcut aici primul transplant. În tot acest timp au murit patru oameni, iar alţi 35 aşteaptă cu disperare intervenţia salvatoare.

„Eu refuz să renunţ în a lupta pentru a-mi salva viaţa. Şi până în ultimul moment o să lupt. Nu o să cedez”, spune Călin.

În România, nu numai transplantul în sine este o problemă. Situaţia este la fel de dramatică şi când vine vorba de îngrijirea după intervenţie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

No comments