X

Un LIKE contează mult pentru noi

Procuroarea lui Dragnea face iar pe experta pe Facebook. Ingrid Mocanu îi arată că nu știe carte

Alexandra Lăncrănjan, procuroarea DNA care se ocupă de un dosar în care este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea, face pe experta din nou pe Facebook. Ea citează CEDO cu referire la propunerea PSD-ALDE ca oferirea de informaţii despre dosarele penale, înainte de a ajunge în instanţă, să fie infracţiune. Procuroarea foloseşte hastagul #punetimanapecarte. Avocata Ingrid Mocanu folosește hastagul #punețiburtapedosarenufundul și îi dă replica.

Aceasta scrie că ””veverița plânge iar pe fb, de data asta că prin noile modificări propuse în Parlament nu se mai poate lăuda public că i-a mai făcut țâșpe dosare lui Dragnea and co. și așa nu se mai poate face vedetă”. Mocanu are o recomandare: Fă-te cântăreață dacă vrei glorie publică, nu procuror!

”Veverița plânge iar pe fb, de data asta că prin noile modificări propuse în Parlament nu se mai poate lăuda public că i-a mai făcut țâșpe dosare lui Dragnea and co. și așa nu se mai poate face vedetă. Și citează o Hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului – Cauza Catana impotriva Romaniei – neincalcarea prezumtiei de nevinovatie prin comunicarea publica a inceperii urmaririi penale fata de suspect.

Și concluzionează ea că dacă nu e încălcare a unui drept fundamental faptul că au comunicat ei, procurorii, că au prins un ”corupt” în flagrant este greșit să se interzică comunicarea invențiilor lor către public încă din faza nepublică a dosarului. Păi măi Veve, să îți spun eu de ce e BINE să se interzică:

loading…

1. Infracțiunile nu sunt incriminări ale unor încălcări ale drepturilor din Convenția Europeană: dacă ar fi așa, ar trebui să abrogăm luarea de mită, fetiță… căci nu încalcă niciun drept fundamental… și alte peste 90% din infracțiunile din Codul penal;

2. Aia de zici tu de ea e o deciziei de speță unde vi se spune oricum: atenție ce și cum comunicați! Acolo se vorbea despre flagrant… dacă primește omul achitare cum te justifici dacă nu e flagrant? Prin alte Hotărâri au constatat că astfel de comunicări încalcă CEDO (chiar sunt citate de tine);

3. La abuz în serviciu, în cauza Liivik contra Estoniei, CEDO a decis că abuzul în serviciu (reglementat similar cu cel din România) este contrar CEDO. Estonia l-a abrogat. Atunci nu te-ai înghesuit să ceri abrogarea, că nu mai puteai fi vedetă! Dar trebuie să vă înțelegem frustrarea: dacă lucrați fără să vă dați vedete la TV atunci voi lucrați degeaba?

Lăsați vedetismele și faceți dosare pe bune! Și nu lucrați ca să vă faceți vedete! Fă-te cântăreață dacă vrei glorie publică, nu procuror! #punețiburtapedosarenufundul”, a scris Ingrid Mocanu.

loading…

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

No comments