X

Un LIKE contează mult pentru noi

Gîrbovan îi strică weekendul lui Iohannis: El nu poate SĂ REFUZE REVOCAREA pentru…

Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, a fost invitat Sorinei Matei în ediţia de vineri a emisiunii Actualitatea Românească. Aceasta a comentat subiectul refuzului preşedintelui Iohannis de a refuza revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a sesiza CCR.

„Preşedintele nu are în niciun caz o oportunitate politică, un drept de a alege suveran între a alege revocarea sau nu, dar în acelaşi timp are dreptul şi obligaţia să verifice dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru revocare.

loading…

Sunt trei cazuri în care o persoană care ocupă funcţie de conducere poate fi revocată: nu mai îndeplineşte condiţiile de a ocupa funcţia respectivă, modul de exercitare a atribuţiilor manageriale şi cea privind aplicarea unei sancţiuni disciplinare.

Dacă un procuror general este sancţionat disciplinar, chiar cu un avertisment pentru o faptă relativ uşoară, ministrul Justiţiei trebuie să demareze procedura de revocare, iar preşedintele poate să verifice după doar dacă a fost sau nu aplicată sancţiune disciplinară.

Textul vorbeşte de verificare pe care trebuie să o facă ministrul Justiţiei. Domnul Tudorel Toader a făcut verificarea, dânsul a considerat că sunt îndeplinite condiţiile şi a declanşat procedura. A trecut pe la CSM, a fost un aviz consultativ, şi acum preşedintele este chemat să dispună privind revocarea. Dânsul nu poate să spună că refuză revocarea pentru că consideră că nu este oportună în acest moment, ci poate doar să spună că motivele arătate de ministru nu sunt întemeiate şi să argumenteze privind acestea„, a afirma Dana Gîrbovan.

loading…

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

No comments