X

Un LIKE contează mult pentru noi

loading...

Franţa acuză Rusia de blocarea accesului specialiștilor la locul atacului chimic din Douma

atac chimic in Siria

Ministrul francez de externe, Jean-Yves le Drian, a acuzat vineri Rusia că blochează accesul inspectorilor Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) în oraşul Douma de lângă Damasc, informează AFP.

„În acest moment, inspectorii OIAC încă nu au acces la locul atacului cu gaz de la Douma”, a arătat Le Drian într-o declaraţie scrisă. El a pus amânarea pe seama intenţiei de a se pierde dovezile şi a cerut ca inspectorii internaţionali să fie primiţi imediat şi fără restricţii.

Misiunea OIAC a sosit în Siria la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a determina dacă la Douma s-au folosit pe 7 aprilie arme chimice. Presupusul atac, pus pe seama forţelor guvernamentale siriene, s-a soldat cu zeci de morţi şi a determinat o ripostă prin lovituri aeriene ale Statelor Unite, Franţei şi Regatului Unit asupra unor obiective legate de armele chimice ale Siriei.

AFP citează şi alte detalii din declaraţia ministrului francez, care reaminteşte că Rusia – aliată a regimului de la Damasc – a făcut mai multe declaraţii oficiale contradictorii despre folosirea gazelor toxice la Douma: „într-o zi, atacul nu a avut loc, a doua zi a fost un act al grupărilor armate, după încă o zi – o manipulare occidentală. Nicio preocupare pentru coerenţă şi adevăr”.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

atac chimic in Siria
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

No comments

loading...
loading...