X

Un LIKE contează mult pentru noi

Drama unor părinți care și-au pierdut doi copii într-o singură noapte. ”Este ultimul lucru pe care mi-l amintesc”

CNN

familie

”Mintea noastră nu este pregătită pentru a procesa ceva atât de extrem”, este replica unei mame care și-a pierdut doi copii într-o singură noapte, ca reacție a consumului de medicamente în combinație cu alcool.

Drama prin care trece această familie din Statele Unite ale Americii a început pe 14 iunie 2015. Cei doi băieți, Nick și Jack, au sărbătorit petrecerea de absolvire a liceului cu o seară înainte. Au ajuns acasă în jurul orei 00:30, aceasta fiind ultima dată când mama a interacționat cu ei.

În dimineața următoare, când mama acestora, Becky Savage, strângea rufele din camera lui Jack, a observat că nu se mișca când încerca să-l trezească.

„El nu răspundea, am sunat la 911 și îmi amintesc că l-am strigat pe Nick să vină, dar nu a venit niciodată”, povestește mama. Nick, fiul cel mare, se afla la subsol, acolo unde a dormit cu câțiva prieteni.

Primii salvatori ajunși la fața locului au încercat să-l resusciteze în zadar pe Jack, apoi mama a observat că unul dintre ei se îndrepta către subsol.

Citește și

Un video viral a reunit o familie după 40 de ani. Motivul pentru care acest bărbat a fugit de acasă

”În acel moment nu aveam idee ce fac ei în subsolul casei noastre și apoi îmi aduc aminte că unul dintre ei a venit și a cerut ajutorul unui medic, acesta este ultimul lucru pe care mi-l amintesc din acea zi”, povestește Becky, potrivit CNN.

Băieții au fost declarați morți. Ambii consumase extrem de mult alcool, deși înainte luase un tratament de hidrocodon și nu au dat importanță prescripțiilor medicale.

Becky povestește că băieții nu aveau probleme cu consumul de droguri sau de alcool. S-a întâmplat doar dă facă ”o alegere proastă care, din păcate, i-a costat viața”.

În anul următor, părinții celor doi și ceilalți doi fii mai mici au lucrat intens la vindecarea lor și nu au discutat despre drama lor în mod public, până când Becky a fost rugată să vorbească în cadrul unui eveniment despre consumul de alcool în rândul minorilor.

„N-am mai vorbit niciodată înainte despre asta si eram sigură ca ar putea fi intre 15 si 20 de persoane acolo, așa că am fost de acord să o fac și s-au prezentat peste 200 de persoane”, povestește mama celor doi, subliniind că atunci și-a dat seama ce impact ar putea avea povestea lor.

După primul lor discurs, au primit mai multe cereri și au decis să transforme tragedia lor într-un lucru pozitiv. Au pus bazele Fundației 525, pentru a împărtăși povestea lor și pentru a împiedica ”o altă familie să suporte o asemenea durere”, pe care ei au experimentat-o.

Becky a despus mărturie chiar și în comisia din Senatul american care se ocupă de criza de medicamente și speră să influențeze parlamentarii să voteze legi mai stricte în legătură cu medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală. De asemenea, dorește să răspândească conștientizarea cu privire la abuzul de medicamente.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

familie
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

No comments