X

Un LIKE contează mult pentru noi

loading...

Copil-minune al șahului. Antrenorul și-a vândut telefonul ca să-l ducă la un concurs

rt.com

Mikhail Gurishov

Un băiețel de doar 6 ani din Rusia va fi unul dintre cei mai tineri concurenți la turneul internațional de șah pe școli care va avea loc în Albania. Mikhail e considerat un copil minune al șahului.

Pentru a ajunge acolo, antrenorul său nu numai că a trebuit să-și vândă câteva lucruri, inclusiv telefonul, dar a cerut, de asemenea, ajutor pe social media.

Pentru Artamonov, antrenorul în vârstă de 26 de ani, șahul a fost o pasiune încă din copilărie. El a învățat singur să joace, apoi a deschis o școală pentru a-și împărtăși cunoștințele cu tinerii din orașul rus Perm. Mai întâi a oferit lecții în apartamentul său, apoi a deschi o școală de șah cu drepturi depline.

Mikhail Gurishov a devenit discipolul lui Artamonov din întâmplare. Tatăl său a dus-o inițial pe sora mai mare a băiatului la lecții de șah și apoi pe fiul său de patru ani. Mikhail a manifestat un interes sporit imediat pentru tabla de șah, încercând să pună bucăți pe ea. Ulterior, băiatul a început să frecventeze școala și a devenit un jucător mai bun decât tatăl și sora sa și, în cele din urmă, a câștigat mai multe premii la competiții, în Rusia.

Mikhail Gurishov

rt.com

Acum, Mikhail va fi unul dintre cei mai tineri participanți la campionatul internațional de șah pe școli FIDE, care are loc în perioada 20-29 aprilie, în Albania. El are șansa de a-și bate rivali mai vechi la categoria sa, susține antrenorul copilului.

Participarea copilului în Albania nu ar fi avut loc fără sprijinul antrenorului său. Aproape 3000 de dolari au avut nevoie pentru a finanța prezența sa în campionat. Antrenorul nu a ezitat să-și vândă propriul telefon pentru a obține o parte din bani și a organizat un turneu de șah caritabil pentru a strânge fonduri, scrie rt.com.

În plus, Artamonov a apelat pentru ajutor și pe social media, cerând utilizatorilor donații. În doar două zile, un număr de oameni pasionați de șah, inclusiv rudele acelora care au pierdut în fața tânărului la competiții interne, au transferat suficienți bani, iar drumul către turneul mondial a fost în cele din urmă deschis.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Mikhail Gurishov
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Mikhail Gurishov
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

No comments

loading...
loading...