X

Un LIKE contează mult pentru noi

Bashar al-Assad a returnat Franţei, prin intermediul Ambasadei României, Legiunea de Onoare

Facebook/ Syrian Presidency

Siria, Legiunea de onoare

Preşedintele Siriei Bashar al-Assad a returnat Franţei Legiunea de Onoare acordată în 2001, potrivit unei infornaţii postate pe pagina de Facebook a Preşedinţiei Siriene.

Pe aceeași pagină a fost postată şi o imagine în care decoraţia este predată prin Ambasada României, cea care reprezintă interesele franceze la Damasc, relatează news.ro.

Assad a fost decorat cu Legiunea de onoare în grad de Mare Cruce în 2001, de către preşedintele francez Jacques Chirac, la puţin timp după ce liderul srrian a preluat puterea.

Biroul preşedintelui francez Emmanuel Macron a anunţat luni că este în curs „o procedură disciplinară pentru retragerea legiunii de Onoare”.

Siria a precizat că decizia de returnare a decoraţiei survine participării Franţei la atacurile aeriene de la sfârşitul săptămânii trecute, care au vizat obiective având legătură cu armele chimice deţinute de regimul Assad.

Citește și

Unul dintre autorii atacurilor din 11 septembrie, prins de kurzi în Siria

„Nu este o onoare pentru preşedintele Assad să poarte o decoraţie acordată de o ţară care este sclav al Statelor Unite, care susţin teroriştii”, afirmă Preşedinţia siriană.

Siria, Legiunea de onoare
Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

No comments