X

Un LIKE contează mult pentru noi

loading...

ALDE crește în teritoriu: ”PNL scade în mod constant”

Datele sondajelor efectuate în mai multe judeţe arată că #ALDE devine treptat principalul partid de centru-dreapta din România, în vreme ce PNL scade în mod constant. În unele judeţe ALDE a depăşit PNL în intenţia de #vot a românilor. ALDE a crescut în sondaje prin consecvența și curajul de a ne bate pentru ceea ce reprezintă cele mai importante bunuri pe care românii le-au câștigat în 1989.

Aceste rezultate explică, într-o bună măsură, și cota pe care ALDE o are la nivel național, situată în jurul cifrei de 15%. Practic, față de alegerile parlamentare din 2016 și sondajele din anul 2017, astăzi rezultatele indică o dublare a scorului ALDE.

Deputatul Varujan Vosganian, liderul filialei ALDE Iaşi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că ponderea ALDE în sondaje trebuie să fie văzută ca un mod de a întări alianţa cu PSD în percepţia publică.

loading…

„Am sentimentul că evoluţia ALDE în sondaje este privită mai degrabă ca un atac la unitatea coaliţiei şi că evoluţia ALDE stârneşte un sentiment de nelinişte în rândul aliaţilor noştri. Noi sperăm că nu este aşa. Mai mult decât atât, cred că ponderea ALDE în sondaje trebuie să fie văzută ca un mod de a întări alianţa în percepţia publică”, a declarat deputatul Varujan Vosganian, preşedintele filialei ieşene a formaţiunii politice, anunţă Agerpres.

În opinia deputatului Varujan Vosganian, această creştere ALDE era previzibilă din mai multe motive.

„Un motiv este acela că la alegerile locale, dar mai ales la cele parlamentare rezultatul ALDE a fost marcat de faptul că fie ALDE însuşi nu exista în percepţia multor alegători, fie numele liderilor ALDE nu era legat de partidul ALDE. Noi ne-am confruntat cu această situaţie în judeţul Iaşi. Toate sondajele care s-au făcut privind notorietatea şi intenţia de vot, în ce priveşte personalităţile şi partidele, au avut acest paradox: ALDE, prin Călin Tăriceanu şi prin mine, aveau o cotă ridicată în ceea ce priveşte percepţia şi notorietatea pozitivă a liderilor. Atât Călin Tăriceanu cât şi eu aveam atunci în judeţul Iaşi 30 la sută notorietate pozitivă, dar când mergeai la partid, partidul avea doar 5%. Şi asta într-o anumită măsură pentru că numele noastre nu erau asociate cu ALDE”, a declarat Varujan Vosganian, în conferinţa de presă. Pe de altă parte, susţine Vosganian, „în ALDE nu sunt dispute”.

loading…

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

No comments

loading...
loading...