X

Un LIKE contează mult pentru noi

loading...

A ieșit la iveală. Sorina Matei publică un document INCENDIAR. Kovesi spunea că nu e ADEVĂRAT

Inspecţia Judiciară a confirmat joi existenţa mailului prin care Laura Codruţa Kovesi îşi dojenea subordonaţii după înregistrările apărute la România TV anul trecut. În înregistrare, șefa DNA vorbește cu procurorul Jean Uncheșelu.

Uncheşelu (procurorul Jean-Nicolae Uncheşelu, care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinarii – n.r.), ştiţi ce-mi doresc: să „decapaţi” instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. (…) Dar altceva mă îngrijorează, că la asta cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anu trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă„, ar spune Codruţa Kovesi, potrivit înregistrării. După apariția înregistrării Kovesi a luat foc. Se pare că cineva din instituție a înregistrat totul și a dat publicității.

În plenul CSM de joi s-a decis admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale formulate de către procurorii DNA Mihaiela Iorga şi Doru Ţuluş, după ce aceştia ar fi primit citaţii în dosarul deschis în urma apariţiilor cu Codruţa Kovesi, în care li se cerea testul poligraf. Probabil cei doi au fost bănuiți de Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a negat, la acea vreme, existenţa mailului: „Acel mail nu exista, au aparut niste copii. Nu am trimis nici mailuri nici scrisori colegilor mei prin care sa-i fi denigrat”. Inspecția Judiciară a făcut lumină.

”Prin corespondenta de tip email transmisa in seara de 20 iunie 2017 de pe adresa de email de serviciu a procurorului sef al DNA, pe adresele de email ale procurorilor din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, a adoptat o atitudine nedemna, folosind la adresa procurorilor din cadrul Sectiei cuvinte si expresii cu un continut vadit denigrator, insultator si defaimator, respectiv „lasi”, „barfitori”, „infractori”, facand cunoscut faptul ca „exista deja un cerc de suspecti”, cu referire la dosarul penal nr. 246/P/2017, incalcand astfel obligatia de rezerva si normale de conduita atasate profesiei de magistrat, prezentate pe larg in expozitivul prezentei rezolutii.

loading…

Consecinta acestei incalcari o reprezinta lezarea grava a onoarei, reputatiei profesionale si imaginii procurorilor destinatari ai emailului, precum si afectarea imaginii si credibilitatii institutiei DNA in general, prin propagarea ideii in constiinta publica potrivit careia in cadrul acestei Directii, modul de relationare si adresare intre conducere si procurori se desfasoara de o asemenea maniera, incompatibila cu regulile care guverneaza statutul magistratilor”, se precizează în raportul Inspecţiei Judiciare.

Informarea transmisă magistraţilor din DNA a fost publicată de Sorina Matei pe pagina de socializare.

Procurorul şef al DNA le-ar fi cerut celor din subordine să fie uniţi şi să le arate oamenilor „că DNA înseamnă tot ceea ce era în ianuare, când au ieşit în stradă” să îi susţină şi „că DNA nu este un infractor care înregistrează ilegal. (..) Să nu lăsăm un un infractor ca alături de infractori disperaţi investigaţi de noi să ne intimideze sau să ne timoreze”, ar fi spus Kovesi. Aceasta ar fi folosit la adresa procurorilor din cadrul Sectiei cuvinte si expresii cu un continut vadit denigrator, insultator si defaimator, respectiv „lasi”, „barfitori”, „infractori”, facand cunoscut faptul ca „exista deja un cerc de suspecti”.

”Kovesi, 14 Februarie 2018: “NU am trimis nicio scrisoare. (…) deci NU am trimis nicio scrisoare procurorilor din subordine!(…) Repet, NU am trimis nicio scrisoare procurorilor din subordine!!!(…) NU am trimis niciun mail cu privire la ce susțineți Dvs! NU ȘTIU CE ERA (…) Acel mail NU EXISTĂ!!!” Asta ca să nu bag și raportul inspecției care certifică mailul.”, scrie Sorina Matei.

loading…

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn

No comments

loading...
loading...